13. desember 2012

Sjarmlause Shopping og Teknisk Turbulens
Ein lørdag for ei tid tebage va eg og 11-åringen min på shopping. På kjøbesenter.
La meg bare få det sagt med ein einaste gong: Eg lige ikkje kjøbesenter! Eg får hettå av kjøbesenter! Grunnen te at me alligavell la turen te dette senteret va at eg va eigar av et gavekort og guttongen hadde någen borrsdagspenger som brant i lommabogå.
Guttongen e langt øve skyene interesserte i fly. Så pengene sko han bruga på et flysimulatorspel te PC'en som han hadde dreve research rundt i fleirfoldige månar. På handlelappen min stod ein goe vinterjakke, någen kjekke kler, gjerna et par sko og litt sånt småknask.
Det e ikkje å nekta for at forventningane va skyhøge idet Fasten Seatbelt-skiltet blei tent, Boarding Completed va klarert og VW Tiguan'en taxa ud fra hangaren.

Stemningen va upåklagelige onna heile flighten og idet me hadde touchdown Madla låg det an te å ble ein rektigt kjekke dag.

Men av og te e der jysla korte vei fra himmel te helvete -og me raste rett inn i det med nasen fysst.
For i den hyllå der det gromma flyspelet sko stått, der va der skåltomt. Når han bak disken i tillegg fortalte at der va ingenting flyrelatert å oppspora hverken i hyller elle på lager va nerturen et faktum. I et desperat forsøk på å unngå totalt havari satte me oss på kafè med suksesskaga og kaffi og ringde te adle butikkar i distriktet for å hørra om någen hadde dette spelet -men nei, søket ga ingen resultater og stemningen rundt bordet va alt aent enn lystige. Guttongen va sure og eg va vel ikkje liga søde som smørkremen på kagå eg heller.
At der i myddlåtiå hadde aukt dualigt med folk på senteret gjorde det ikkje bedre -e vel ikkje aent å forventa på ein lørdag, men at addle sko der den dagen nei tenk d visste eg ikkje.

Nå va det bare å svella kaffien og få gjordt de aller viktigaste innkjøbå, som nå va kokt ner te vinterjakke og gymtøy te guttongen. Så med målretta blikk og svetteperler i pannen manøvrerte eg oss ivei -forbi barnavogner, opp rolletrapper, lirka oss myddlå stolar og bord, ner rolletrapper, klatra øve vesker og berepåsar, klarte såvidt å unngå ein loddselgar fra et elle aent skolekorps før eg hadde målet i sikte. At de har kalt dette senteret for Amfi blei med ett svert treffanes, det føltes nemligt som om eg va heven inn te løvene i ein kamp på liv og død!
Å kaffor i himmelens navn må der vera så ukristeligt varmt på disse senterå? Eg komme for å handla, ikkje flytta inn!


Eg komme te meg sjøl siddanes i bilen, med den eina håndå i et krampaktigt tak i rattet og ein påse med gymtøy og vinterjakke i den andra. Med et panisk blikk i bakspeilet registrere eg med lettelse at guttongen min òg e med. Me hadde øvelevd!


På vei hjemøve bler me enige om at neste gong me ska ud på handel og kos så legge me turen te Stavanger sentrum!
Der e de spennanes butikkane! De koselige bygadene med brostein og friske luft! Der e der sjel og massevis med sjarm for både store og små!

Ønske adle ein fredfulle julahandel med trivsel i sentrum :)

2 kommentarer:

  1. Ha ha ha ha ha, eg ler meg ihjeeeel. Og ser for meg både det sura og det paniska :-D
    Og helt enig, kjøpesenter er grusomme! Nyt Stavanger sentrum, det er en unik by med flotte butikker.

    SvarSlett
  2. Kjøpesentre er sjarmløse. Men praktiske. Spesielt med rullestol, slik jeg hadde med på onsdag da jeg tok med mor på julehandel. Sjøl velger jeg heller bysentrum når jeg skal shoppe. God lørdag i snøstormen. Hold deg inne.

    SvarSlett